KyprosGuiden.no

                           - alt om Kypros

 

 

 

Hjem

Om oss

Kontakt

Annonsere


Kypros

Populære Feriemål

 

Ayia Napa

Famagusta

Larnaca

Limassol

Nikosia / Lefkosia

Pafos

Polis

Protaras/Fig Tree Bay

Opplev Kypros

Golf

Nightlife

Familieopplevelser

Festivaler

Shopping

Strender og Vannsport

Booking

Hotell

Ferieboliger på Kypros

Ferie og Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Kypros

Kart

Transport

Været på Kypros


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser)


Protaras

 

 

 

 


 

Protaras og Fig Tree Bay er det man kan kalle for den rolige naboen til Ayia Napa. Dette stedet kan tilby deg som turist fine badestrender- og badeviker, topp hotell med kjærkommern underholdning for barna og ikke minst (for noen) et bra uteliv.

I Protaras finnes egentlig alt det man ønsker. Området består av to småsteder  Pernera og Fig Tree Bay. Disse to stedene ligger med en relativt kort avstand fra hverandre (ca. 2 km.) ved kysten. I både Pernera og Fig Tree Bay finnes et godt utvalg i restauranter, barer og butikker. Fig Tree Bay kan også tilby et diskotek for de som har lyst til å svinge seg til langt ut i de små timer.

 

   

 

Protaras er kjent for sine hotell som alle har en langt bedre standard enn det man vanligvis finner andre steder på øya. Protaras er et relativt nybygd feriested hvor det første byggetrinn ble iverksatt tidlig på 80-tallet. Utbyggingen pågåt fortsatt så det er derfor viktig når du bestiller din ferie at du passer på slik at du ikke havner på et hotell som ligger i nærheten av en til tider støyende byggeplass. (Dette får du hjelp til å undersøke av våre samarbeidsparnere).

I området Pernera finner du to mindre badestrender (som er bra selv for små barn) og noen små badebukter som er atskilt fra stranden av noen klipper. Den absolutt beste stranden i området finner du i Fig Tree Bay.

 

   

 

Protaras - Pernera og Fig Tree Bay er et område hvor det er meget varmt selv om det er noe luftigere her enn ellers på Kypros. I dette området finner du et klart- og rent badevann. Som alle andre turiststeder på Kypros tilbys turistene også her muligheten for aktiviteter i form av bl.a. vindsurfing, vannski, pedalbåter, parasailing, seiljoller, snorkling og dykking.

Av andre former for aktiviteter har du muligheten til et besøk på det vakre Kapp Greko hvor du finner turstier, fine dykkemuligheter, øde badeviker og ikke minst den kjempefine Konnos-stranden. Du kan besøke de små fiskehavnene i Paralimni og Agias Trias og reiser du litt lenger nord kommer du til den kjente tavernaen "Garden of Eden" som har en utsiktsplass med en skikkelig teleskopkikkert. Du kan ellers reise til steder som Deryneia og Nicosia.

 

 

 

 

 

Portaras

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

7

7

8

10

14

17

19

20

18

15

12

9

Max. Temp.

17

17

19

23

27

31

33

33

31

28

23

19

Soltimer

164

181

229

270

338

366

388

366

324

282

228

174

Nedbørsdager

15

11

9

5

2

1

0

0

1

4

6

13

Vanntemp.

17

16

17

18

21

24

24

25

24

24

22

18

 


 

Alt innhold på KyprosGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet